Masters

Masters

Word fit terwijl je in het water ligt! Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste mensen minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.

Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten! Synchroonzwemmen voor 25-plussers, bij de KNZB masters genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Deze pagina bevat alle informatie rondom het Masters synchroonzwemmen in Nederland, én daar buiten!

Verenigingen

Bij veel synchroonzwemverenigingen hebben ze ook aanbod voor masters.  Bent u geintresseerd om te gaan synchroonzwemmen en bent u op zoek naar vereniging? Neem dan contact op met de KNZB (synchroonzwemmen@knzb.nl) Wij helpen u graag met het vinden van een passende vereniging.

Wedstrijden

In Nederland wordt jaarlijks het NK masters georganiseerd. Voor meer informatie over het NK klik hier.

Internationaal kan er deelgenomen worden aan Europese en Wereldkampioenschappen. In 2018 waren de Europese Kampioenschappen in Slovenie. De uitslagen over deze wedstrijd zijn terug te lezen op de site van de organisatie.

De Wereldkampioenschappen worden in 2019 in Gwangju georganiseerd. Meer informatie over deze wedstrijd is terug te lezen op de site van de organisatie.