Nationaal duet klaar voor het EJK en WK

Van 21 t/m 25 juni wordt in Belgrado, Servië het EJK Synchroonzwemmen gehouden. Noortje en Bregje de Brouwer komen hier als Nationaal duet uit voor Nederland. Een kleine maand later van 14 t/m 22 juli  zullen ze hun debuut maken op het WK in Boedapest, Hongarije. 

De Europese jeugd kampioenschap in Belgrado is voor het duo de laatste junioren wedstrijd en tevens de laatste wedstrijd voor de Wereld kampioenschappen in Boedapest. De laatste week is er een trainingsstage in het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp, hier wordt vooral gewerkt op de techniek en het perfectioneren van de vrije uitvoering.

Duidelijke doelstellingen 

De vrije uitvoering is naar aanleiding van de Europa Cup in Italië nog iets aangepast en daarna verder geperfectioneerd. Elisabeth Sneeuw: (coach van het Nationaal duet) ” Het doel is duidelijk, Noortje en Bregje zijn allebei is staat om met de techniek boven de 75 punten te halen, met daarnaast het doel om 80 punten te halen met de vrije uitvoering is een finaleplaats zeker reëel.”

Wereldtop

Noortje en Bregje maken tijdens dit WK hun debuut op een groot senioren toernooi. Elisabeth Sneeuw: ” Het is belangrijk om mee te draaien op wereldniveau, dit WK is dan ook een belangrijk meetmoment met oog op de Olympische spelen van 2020.”

Wil je Noortje en Bregje volgen tijdens deze wedstrijden? Houd dan hun facebookpagina in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *