Nationaal Juniorenduet Schallenberg – Yapar naar “next level”

De afgelopen zeven dagen heeft het Nationale Juniorenduet met Kim Schallenberg en Manolya Yapar haar choreagrafie in de uitvoering volledig laten vernieuwen door de Canadese toptrainster Kasia Kulesza.

De Canadese, woonachtig in Quebec, geboren in Warschau, Polen, is zelf een gerenomeerd synchroonzwemster en werkt als sinds 2010 met diverse Nederlandse synchroonzwemsters. Met een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, en een gouden medaille met haar duetpartner Taillon op de Commonwealth Games in 1998 in Kuala Lumpur, weet Kulesza zich gesterkt in technische en choreografische hoogstandjes waarmee ze Schallenberg en Yapar afgelopen week kon ondersteunen.

Het doel was vooraf duidelijk: een nieuw duet met een nieuw thema. De bestaande uitvoering moest volledig worden vernieuwd om het juniorenduet op een hoger niveau te kunnen brengen. Zowel muziek als choreografie werden dan ook van begin tot eind aangepast. In niks lijkt de nieuwe kür daarmee nog op de oude.

Jitske Cornielje, bondscoach van de KNZB bij de diverse duetten toont zich verheugd over de resultaten: “Ik ben trots op deze jonge sporters die 40 uur getraind hebben om tot dit resultaat te komen. Kasia heeft de kracht van beide zwemsters op een zeer natuurlijke manier in de nieuwe uitvoering weten te verwerken, met ontzettend veel verassende, maar zeker ook goede technische aspecten in de uitvoering.”

Namens beide sporters benadrukt Cornielje ook de totstandkoming van deze nieuwe kür. “Wij zijn echt heel dankbaar voor de ouders, betrokkenen en fans die door middel van Talentboek de nieuwe uitvoering direct en indirect mogelijk hebben gemaakt. Dank ook aan zwembad de Blinkert en Lansingh (Optisport) voor hun flexibele instelling met de huur van zwemwater. En natuurlijk ook voor de support van oud zwemmers, coaches, juryleden en jonge zwemmers.

Yapar is na de intensieve week evenals Schallenberg voldaan en enthousiast: “Kasia was zeer inspirerend voor mij, voor ons. Ze is ontzettend technisch en creatief.” De Canadese vult haar aan: “The girls have done an amazing job these last few days. They worked very hard and were very motivated. The choreography camp was lots of fun and I am happy with the results.  The routine highlights their powerful propulsion and has lots of variety in the figures. I wish them good luck in their further preparation.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *