Noortje en Bregje de Brouwer tevreden na de Europa Cup synchroonzwemmen

Afgelopen weekend werd in Cuneo, Italie de Europa Cup synchroonzwemmen gehouden. Voor het Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer weer een moment om zich te meten op senioren niveau. 

Op vrijdag 5 mei kwam het Nationaal Duet voor het eerst in actie, tijdens de finale van de technische uitvoering duet. De energie miste maar toch Noortje en Bregje naar een goede vijfde plek met een puntentotaal van 78.7846 punten. Het Spaanse duet zwom overtuigend naar het goud (88.5512 punten) gevolgd door Italië (87.7924 punten) en Griekenland (85.2285 punten).
Vrije kür duet 

Op zaterdag en zondag zwom het duet de voorronde en finale van de vrije kür. In de voorronde behaalde Noortje en Bregje na een hele sterke zwem 80.3000 punten, hiermee plaatste ze zich als 8e voor de finale die op zondag werd gezwommen.

In de finale zwom het duet weer een stap beter dan in de voorronde en dit was ook te zien aan de punten. Een nieuw persoonlijk punten record van 80.7000 en een mooie 8e plaats in de finale.

Goede stappen gemaakt 

In de voorbereiding en tijdens deze wedstrijd hebben Noortje en Bregje weer goede stappen gezet op weg naar de EJK van 21-25 juni in Belgrade, Servië. De coach is tevreden over de uitvoeringen en de punten, Helaas was concurrent Zwitserland deze wedstrijd nog net een maatje te groot voor het Nationaal Duet.
Alle uitslagen van de Europa Cup synchroonzwemmen zijn hier te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *