Opleidingen

Opleidingen

Trainers, coaches, instructeurs en officials hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters, de omgeving van de sporters (ouders), de toename van de sport participatie en de groei van verenigingen. Sporters kiezen voor een sport als zij het naar hun zin hebben. Belangrijk hierbij zijn onder andere: de sfeer binnen de vereniging, de kwaliteit van de trainingen en een respectvolle omgang met elkaar.

Al meer dan 125 jaar zet de KNZB zich, samen met verenigingen, in om mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de (synchroon)zwemsport. Verenigingen bieden daarvoor verschillende sportvormen aan voor zowel de recreatieve als de wedstrijdsporter. Gevarieerde en verantwoorde trainingen binden mensen aan de vereniging en vergroten het zwemplezier. Goed opgeleide trainers, coaches en officials hebben een positieve invloed op het sport- en spelplezier! 

Deskundig

De ondernemers en de gelicensieerd opleiders die de opleidingen van de KNZB verzorgen en organiseren zijn allemaal gekwalificeerd, volgen bijscholingen en hebben ervaring in het lesgeven.

Bondscoaches van de nationale selecties hebben ook de opleidingen van de KNZB gevolgd. Ze zetten hun kennis en ervaring in voor de KNZB opleidingen en bijscholingen.

De KNZB opleidingen bieden cursisten een kwalitatief leertraject, waarbij theorie wordt afgewisseld met kennisuitwisseling en leren in de praktijk bij de eigen vereniging. Zo versterken we zwemverenigingen met een kwalitatief kader en werken we samen aan een bloeiende vereniging.

De opleidingen synchroonzwemmen worden (op dit moment) door 3 ondernemers aangeboden:

De KNZB werkt iedere dag aan het aanbod van opleidingen en bijscholingen, deze kunnen zowel sportspecifiek (bijvoorbeeld synchroonzwemmen) als sporttakoverstijgend zijn (bijvoorbeeld introductie sportpsychologie). 

De opleidingen en bijscholingen kunt u terugvinden op de website van de KNZB