Opleidingen

Opleidingen

Een goede trainer is van essentieel belang voor je vereniging. Trainers hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters, op de omgeving van de sporters (ouders) en op de toename van de sportparticipatie en de groei van verenigingen. Sporters kiezen voor een sport als zij het naar hun zin hebben. Dit kan zijn omdat de sfeer goed is binnen de club, de kwaliteit van de trainingen hoog is of omdat er met respect wordt omgegaan met sporters, trainers, coaches en officials.

De KNZB zet zich in om, samen met verenigingen, mensen te stimuleren te bewegen en te kiezen voor de (synchroon)zwemsport. Verenigingen bieden daarvoor verschillende sportvormen aan voor zowel de recreatieve als de wedstrijdsporter. Gevarieerde en verantwoorde trainingen binden mensen aan de vereniging en vergroten het zwemplezier. Goed opgeleide trainers en zweminstructeurs zijn daarom een belangrijke voorwaarde.

Jaarlijks organiseren wij, in samenwerking met vereniging, sportspecifieke opleidingen (introductie in de zwemsport, trainer niveau 2 en 3.) Meer informatie over onze trainers opleiding synchroonzwemmen vindt u hier

Bijscholingen

Na het behalen van een opleiding ben je gekwalificeerd om training te geven. Echter is het ook belangrijk om kennis te onderhouden en uit te breiden. Door het volgen van een bijscholing ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van technieken en veiligheid. Ook zorgt bijscholen voor het specialiseren en verbreden van opgedane kennis en kun jij jezelf nog verder ontwikkelen.

Meer informatie over bijscholingen vindt u hier.

Voor vragen kunt u mailen naar opleidingen@knzb.nl of bellen met 088-1348630